12 de Novembre de 2010

PRESENTACIÓ

La Hipoteràpia s’ha definit segons el National Center for Equine Facilitated Therapy (NCEFT) d’Estats Units, “com una forma especialitzada de teràpia física que utilitza els cavalls en el tractament de desordres del moviment associats amb diferents patologies neurològiques i neuromusculars, com la paràlisi cerebral, accidents vasculars, esclerosi múltiple i traumatismes cerebrals”.

La hipoteràpia està considerada com una teràpia integral que, a més de complir funcions fisioterapèutiques, ofereix amples beneficis a l’àrea psicològica. El seu objectiu principal es la rehabilitació, integració i desenvolupament físic, psíquic i social de persones amb capacitats diferents. Es tracta d’una alternativa que aprofita el moviment multidimensional del cavall per tractar diferents patologies, també les que queden dintre de l’àmbit de la Salut Mental.

En el marc d’aquestes patologies, considerem oportú poder dedicar un espai, unes Jornades, a destacar els diferents aspectes positius que aquest tipus de teràpia ens està oferint en l’actualitat.

[icon name=»icon-download-alt»] Descargar PROGRAMA en PDF