La Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic que atorga l’Ajuntament de Barcelona “per la seva contribució, al llarg de tota la seva història, a la millora de la qualitat de vida i la salut dels ciutadans, a través de centres assistencials sanitaris i sociosanitaris”. A Catalunya, la Institució gestiona el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni (Sant Boi de Llobregat); l’Hospital San Rafael (Barcelona); el Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat (Caldes de Malavella); l’Hospital Mare de Déu de la Mercè (Barcelona), i l’Hospital Sagrat Cor (Martorell), a més d’una àmplia xarxa de dispositius comunitaris.

L’acte de lliurament de la medalla, que va congregar al voltant de 250 persones, va tenir lloc el 16 de febrer a la tarda al Saló de Cent del consistori i va comptar amb la presència destacada de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l’Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el Bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés Soriano, i el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, entre altres autoritats. També hi van assistir el conjunt de gerents i Superiores dels centres de la Província Canònica de Barcelona de Germanes Hospitalàries, així com treballadors i col·laboradors.

Sor Teresa Iñiguez, Superiora de la Província Canònica de Barcelona, va ser l’encarregada de recollir el guardó de mans de l’Alcalde Trias i va expressar el seu agraïment pel que suposa “un homenatge no només a totes les Germanes que durant més de cent trenta anys han donat el millor de si mateixes per la salut i el benestar dels ciutadans malalts de Catalunya, sinó també als col·laboradors-treballadors que, tant avui com ahir, es van integrar personalment i professional a aquesta Institució”.

Durant l’acte, Sor Teresa López, Vicaria de la Província Canònica de Barcelona, va fer una glossa centrada en la figura del fundador de la Institució, Sant Benito Menni, “home de caritat inesgotable i nobles sentiments”. Sor Teresa va agrair el fet que hagi coincidit la data de lliurament de la medalla amb la celebració del centenari de la mort del Pare Menni.