Hospital Mare de Déu de la Mercè, premiat per segona vegada en el concurs «Posa’t a la nostra pell» d’AREP.

La Unitat d’Alta Dependència Psiquiàtrica (UADP) de la Unitat Polivalent Barcelona Nord de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè ha estat premiada per segona vegada en el III Concurs de Curtmetratges de l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (AREP).

L’acte d’entrega de premis va tenir lloc el passat 10 de desembre, a Can Fabra de Barcelona.

Concurs “Posa't a la nostra pell” d’AREP - 2
Amb el nom de «Posa’t a la nostra pell», aquest concurs té la voluntat de sensibilitzar la societat i combatre l’estigma social associat a diferents problemàtiques, ja siguin discapacitats intel·lectuals, físiques, mentals o sensorials, entre d’altres. Per aquesta raó, es va assignar per sorteig a cada institució participant una discapacitat diferent de la que tracta habitualment i en la qual se centraria el seu curtmetratge. El tema de l’edició d’enguany era “EL FUTUR DE LES PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL”.

Així, auxiliars i usuaris de la UADP i de la Llar-Residència de la Unitat Polivalent Barcelona Nord van realitzar curtmetratges centrats en la lluita contra l’estigma de les persones amb intel·ligència límit en el primer cas i d’Alzheimer en el segon cas.

El curtmetratge dirigit i produït per Mari Peinado i Soledad Alamillo, auxiliars i monitores dels tallers del torn de tarda de psiquiatria de la Unitat d’Alta Dependència Psiquiàtrica, va rebre el premi del públic, que consisteix en un curs de creació de curtmetratges impartit per Càmera i Acció. Per la seva banda, el curt elaborat per la Llar-Residència, dirigit i produït per Mercè Saumell i Miguel Bayona auxiliars i monitors dels tallers, va quedar finalista del concurs.