L’Hospital Mare de Déu de la Mercè, premiat en el concurs “Posa’t a la nostra pell” d’AREP

La Unitat d’Alta Dependència Psiquiàtrica (UADP) de la Unitat Polivalent Barcelona Nord de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè ha estat premiada en el II Concurs de Curtmetratges de l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (AREP).

L’acte d’entrega de premis va tenir lloc el passat 12 de desembre, a la Casa del Mar de Barcelona.

Amb el nom de «Posa’t a la nostra pell», aquest concurs té la voluntat de sensibilitzar la societat i combatre l’estigma social associat a diferents problemàtiques, ja siguin discapacitats intel·lectuals, físiques, mentals o sensorials, entre d’altres. Per aquesta raó, es va assignar per sorteig a cada institució participant una discapacitat diferent de la que tracta habitualment i en la qual se centraria el seu curtmetratge. El tema de l’edició d’enguany era «Els tòpics sobre les discapacitats».

Així, auxiliars i usuaris de la Llar-Residència i de la UADP de la Unitat Polivalent Barcelona Nord van realitzar curtmetratges centrats en la lluita contra l’estigma de les persones amb ceguesa, en el primer cas, i de les afectades per una discapacitat física, en el segon.

El curtmetratge produït per la Unitat d’Alta Dependència Psiquiàtrica, sota la supervisió d’Anna Sanmartín, educadora social de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè, va rebre el premi del públic, que consisteix en un curs de creació de curtmetratges. Per la seva banda, el curt elaborat per la Llar-Residència, coordinat per Tomás Rodero, psicòleg i coordinador del dispositiu, va quedar finalista del concurs.