Aquest any 2016, l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells ens ha cedit un espai per poder muntar un mercat de roba de segona mà amb finalitat social. Vam acordar juntament amb els usuaris i l’AVV de destinar els diners recollits de la venda solidària de roba a la Comissió Catalana D’ajuda al Refugiat (CCA[R]), en concret les persones refugiades de Síria.

En un inici es va pensar recollir la roba i poder enviar-la, però des de la CCA[R] ens varen informar que no necessitaven més roba sinó que una ajuda econòmica per subministrament d’altres necessitats com medicaments, productes d’higiene, etc… era el que actualment els feia més servei.

Des d’una vessant rehabilitadora hem volgut transmetre: qui ajuda es sent bé, augmenta la seva autoestima i la seva autoconfiança, qui ajuda es sent més positiu analitzant la seva situació. Aquesta activitat ha ajudat a que els nostres usuaris siguin capaços de canviar el seu rol de malalt, envers un rol d’ajudar els altres.