Fuente: Televisió d’Horta Guinardó

Persones amb discapacitats de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè recuperaran un parterre situat al barri de Sant Genís dels Agudells amb un objectiu doble: fomentar la integració a la comunitat d’aquest col·lectiu i recuperar una zona verda abandonada.

“Aquests parterres feia temps que estaven en mal estat, però ara ja no ho estaran més. La solució, l’han donada els veïns de Sant Genís: els pacients de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè, persones amb malalties mentals, recuperaran les zones enjardinades del barri.”

Rètol: Avinguda del Jordà, Sant Genís SACRAMENTO BURGOS, presidenta AV Sant Genís

“Los enfermos del polivalente vemos que están por la calle i habíamos pensado que como en este barrio hay muchos parterres y Parques y Jardines no llega a todos…”

El districte ha impulsat aquest projecte que, a més, també vol integrar els pacients del l’hospital en la vida del barri. FRANCINA VILA, regidora d’Horta-Guinardó:

“És molt pedagògic de cara a tota la ciutadania en general, perquè penso que el manteniment de places i determinats carrers el facin persones amb una problemàtica molt concreta crec que també és molt positiu per donar-li valor i per posar en valor la feina que te el manteniment i cuidar l’entorn.”

Els 12 participants en el projecte són persones amb un trastorn mental sever, que, un cop per setmana, s’encarregaran de mantenir la zona enjardinada amb l’ajuda de dos metges i un tècnic de jardineria.

L’actuació forma part de la teràpia d’integració social que fan. JESÚS RUIZ, Hospital Mare de Déu de la Mercè

“Son pacientes que nosotros hemos integrado dentro de un proyecto de rehabilitación psicosocial y que ya están insertados en otros proyectos comunitarios y este es uno más pero con la salvedad que es una propuesta muy vecinal.”

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament vol desenvolupar aquest projecte a la resta de districtes de la ciutat.

[icon name=»icon-link»] Ver vídeo